flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо окремих питань діяльності Приморського районного суду міста Одеси у 2020 році.

28 січня 2021, 11:42

Приморський районний суд міста Одеси продовжує інформувати громадськість про результати діяльності у 2020 році, а саме:  щодо стану розгляду справ та матеріалів суддями, які спеціалізуються на розгляді кримінальних справ.

Протягом вказаного періоду кримінальні справи розглядали десять суддів, із яких двоє новопризначених суддів отримали процесуальні повноваження здійснювати правосуддя у вересні 2020 року.

У звітний період судді розглянули по суті  723 кримінальні справи відносно 782 осіб, у тому числі постановлено 448 вироків відносно 495 осіб, із них 7 виправдувальних, 16034 матеріалів досудового розслідування  та 10 885 справ про адміністративні правопорушення.

Навантаження у 2020 році на кожного працюючого суддю, у тому числі новопризначеного,  склало 2764  справ та матеріалів, що є одним із найбільших показників  в Україні.

Також  в провадженні суду перебувало 393 кримінальні справи, судовий розгляд у яких здійснюється колегіально у складі трьох професійних суддів.

Під час розгляду справ суддями кримінальної спеціалізації ухвалено 17150 проміжкових  рішень. Загалом протягом 2020 року ухвалено та опрацьовано 44 555 судових рішень у формі вироків, ухвал та постанов.

Канцелярією суду протягом  2020 року  було прийнято та зареєстровано:

вхідної кореспонденції 135826 документів;

вихідної кореспонденції 131072 документів.

При цьому звертаємо увагу, що  у вказаний період часу загальна кількість суддів згідно штатного розпису мала  складати 37, фактично працювали 16 суддів, що суттєво  вплинуло на стан здійснення правосуддя.

На контролі керівництва суду постійно перебуває питання наповнення Єдиного державного реєстру судових рішень,  узагальнюється інформація щодо направлення  копій судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, стан наповнення ЄДРСР обговорюється на нарадах. Електронні копії судових рішень направляються в ЄДРСР відповідно до вимог, передбачених  Порядком ведення Єдиного державного реєстру судових рішень.

Протягом періоду, що аналізується, особливу увагу керівництво суду приділяло контролю за строками розгляду судових справ та вказані питання періодично обговорювалися на нарадах.

Серед основних чинників, які негативно вплинули на строки  розгляду справ, є неукомплектованість штату суддів, невиконання учасниками процесу своїх процесуальних обов’язків, неявка сторін в судове засідання, неналежне фінансування суду.

Основними завданнями роботи на 2021 рік визначено наступні: суворе дотримання строків розгляду справ, суттєве скорочення залишку справ, підвищення якості судових рішень,  повне та своєчасне внесення відомостей до автоматизованої системи документообігу суду.