flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи Приморського районного суду міста Одеси у 2020 році. Частина друга. Цифра – 25 000

22 січня 2021, 11:41

В рамках інформування громадськості щодо результатів роботи Приморського районного суду міста Одеси за 2020 рік продовжуємо ділитися з Вами інформацією щодо річних показників.

В минулому році в Приморському районному суді міста Одеси свої обов’язки виконували лише вісім судів цивільної спеціалізації з передбачених сімнадцяти, згідно штатного розкладу.

Під час своєї роботи, судді цивільної спеціалізації розглянули 8 315 цивільних справ, 2 201 справу про адміністративні правопорушення та 451 адміністративну справу.

Слід звернути увагу, що у зазначеній кількості справ тільки 2 411 матеріалів, які розглянуті в наказному провадженні, без проведення судових засідань.

Варто зазначити, що в рамках розгляду вищезазначених цивільних та адміністративних справ було сумарно складено 13 808 проміжкових ухвал, внесених до автоматизованої системи документообігу суду КП “Д-3” та відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Цей об’єм, майже в 14 000 – є ще одним показником, яким ми хочемо поділитися з Вами, та який є явним та незаперечним підтвердженням великого навантаження на кожного суддю окремо та судовий орган в цілому.

Додатково, у зв’язку з неповною комплектацією штату суддів Приморського районного суду міста Одеси протягом звітного 2020 року, судді цивільної спеціалізації також взяли участь у розгляді 162 справ кримінального провадження у складі колегії суддів. Оскільки згідно зі статтею 31 Кримінального процесуального кодексу України існує ряд випадків, коли кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів.

Таким чином, суддями цивільної спеціалізації за 2020 рік опрацьовано та ухвалено всього 24 775 рішень.