flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід особі, яку підозрюють у підкупі члена виборчої комісії

06 жовтня 2020, 15:56

02 жовтня 2020 року слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Івановим В.В. було розглянуто клопотання слідчого ОВС слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Одеській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до особи, яка підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України.

Як встановлено досудовим розслідуванням, підозрюваний, який являвся депутатом міської ради Одеської області від однієї з політичних партій, а також був зареєстрований у встановленому законом порядку як кандидат в депутати Подільської міської ради Подільського району Одеської області від однієї з політичних партій, з метою забезпечення у протиправний спосіб особистої переваги, а також переваги однієї з політичних партій на виборах Подільської міської ради, запропонував члену Подільської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області неправомірну вигоду у розмірі 25 000 грн. за голосування на засіданні Подільської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області проти реєстрації представників іншої політичної партії кандидатами в депутати Подільської міської ради Подільського району Одеської області та утримання від голосування з інших питань.

В подальшому, підозрюваний був затриманий працівниками Служби безпеки України при передачі члену територіальної виборчої комісії першої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 000 грн.

За результатами повного та всебічного розгляду клопотання слідчого, враховуючи те, що підозрюваний раніше не судимий, має постійне місце роботи, постійне місце  реєстрації та проживання, одружений, має двох неповнолітніх дітей, є інвалідом ІІ групи, слідчим суддею до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з застосуванням електронного засобу контролю.