flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Науменко А.В. : «Суд для юриста – це вершина кар’єри»

13 листопада 2017, 17:13

. Сьогодні, десятого листопада до Приморського районного суду міста Одеси завітали одинадцятикласники Гімназії №1 ім. А.П. Бистріної. 
Напередодні випуску перед школярами постає важливе питання, яку майбутню професію їм обрати. Сьогодні вони познайомились з роботою суддів та працівників апарату суду. 
Школярі мали цікаву бесіду з суддею-спікером Науменко Андрієм Володимировичем, керівником апарату Німас Інною Ярославівною та з заступником керівника апарату Чуковим Леонідом Володимировичем, які розповіли їм про особливості роботи суду, про те, яким чином проводяться судові засідання та про деякі цікаві випадки в буденній роботі. 
Варто відзначити, що школярі проявили неабиякий інтерес, активно ставили запитання, цікавились роботою суддів та працівників апарату суду.
Під час екскурсії школярі завітали до цивільної, кримінальної та адміністративної канцелярій, поспілкувались з їх працівниками та дізнались про тонкощі та специфіку їх різноманітної роботи. Дуже цікавим для підлітків став похід до архіву, де зберігаються справи ще з 1944 року. 
Найзахоплюючим моментом під час візиту стала невеличка імітація судового процесу, в якому кожен учень мав нагоду уявити себе у ролі судді, секретаря чи прокурора, поринувши в атмосферу судового засідання.
Такі заходи є дуже корисними для підлітків, адже допомагають підвищити повагу до права та до судової влади. На завершення школярі подякували за пізнавальну екскурсію та висловили свої позитивні враження від зустрічі.