flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приморський районний суд міста Одеси нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2018 року електронної декларації

21 лютого 2018, 10:10

Приморський районний суд міста Одеси нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2018 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.
Так, відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року № 1700-VII особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті З цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.
Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).
На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".
Для заповнення декларації присяжним необхідно, завчасно отримати електронно - цифровий підпис.
Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.
Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.