flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз Щодо розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту стосовно футбольних фанатів, які вчинили насильницькі дії стосовно працівників патрульної служби

28 лютого 2018, 14:28

Вчора, 27 лютого 2018 року слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Осііком Д.В. було розглянуто клопотання слідчого СВ Приморського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області Соловйової О.Ю., погоджене з прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно трьох осіб (футбольних фанатів), які підозрюються у скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст. 345 КК України, а саме: 24 лютого 2018 року на території залізничного вокзалу у м.Одесі заподіяли працівникам правоохоронних органів тілесні ушкодження у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків.
За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, тобто злочин не є тяжким чи особливо тяжким ( ст. 12 КК України).
За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаних осіб запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки відповідно до приписів ч.2 ст. 183 КПК України, з урахуванням тяжкості злочину, стосовно останніх не може бути застосовано більш суворий запобіжний захід та слідчий суддя позбавлений можливості вийти за межі клопотання слідчого, застосувавши більш суворий запобіжний захід.