flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз

03 березня 2018, 09:25

Щодо розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно службової особи яка підозрюються у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди
Сьогодні, 02 березня 2018 року слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Коваленко В.М. було розглянуто клопотання слідчого в ОВС другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органами прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області Шведчикова К.К., за погодженням з прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчого СВ Шевченківського ВП Приморського ВП ГУНП в Одеській області, який підозрюються у скоєні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України, а саме діяння, предметом якого була неправомірна вигода у вигляді грошових коштів у сумі 200$ за сприяння у накладенні арешту на майно.
За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.
Також суддею було ухвалено рішення про відсторонення слідчого від посади строком на 2 місяця.