flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбулася робоча зустріч з представниками Головного територіального управління юстиції в Одеській області

23 квітня 2019, 16:42

Сьогодні, 23 квітня 2019 року в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси відбулася робоча зустріч з представниками Головного територіального управління юстиції в Одеській області. Від суду на зустрічі були присутні керівник апарату суду Інна Німас, помічники суддів та консультанти суду.

Основним з питань, які розглядалися під час зустрічі – були питання виконання судових доручень та клопотань  іноземних судів в рамках міжнародних конвенцій.

Катерина Переверзова начальник відділу судової роботи та міжнародного співробітництва ГТУЮ в Одеській області  та Галина Міх головний спеціаліст судової роботи  та міжнародного співробітництва ГТУЮ в Одеській області роз’яснили працівникам суду правильний порядок складання документів, його оформлення, звертаючи увагу на мову документа та обов’язкові реквізити, які повинні міститися в ньому. Було наголошено також те, що особливої уваги потребують ті документи, які стосуються порядку виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних та кримінальних справах.

 Тетяна Мікуліна головний спеціаліст з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини більш детальніше розповіла про застосування різних конвенцій під час розгляду таких справ та клопотань іноземних судів. Адже кожна з  таких процесуальні дії, як вручення документів, витребування доказів, допиту свідків та визнання і виконання судових рішень в кримінальному чи цивільному процесі мають свої нюанси як і під час оформлення документів так і під час інших дій.

Працівники суду з цікавістю задавали питання, які стосуються особливостей роботи з такою категорією справ та отримували відповіді, які в подальшому допоможуть їм в їх роботі.

Під кінець зустрічі сторони домовилися про злагоджену співпрацю у майбутньому.