flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Близько 16 мільйонів гривень застави за контрабанду кокаїну в особливо великих розмірах

25 квітня 2019, 15:40

До  Приморського районного суду м. Одеси надійшло клопотання старшого слідчого в особо важливих справах СВ Управління Служби Безпеки України в Одеській області погоджене з прокурором про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох громадянин Держави Молдова, яких підозрюють у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 305 Кримінального кодексу України, а саме у контрабанді наркотичних засобів вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Як встановлено слідством, 21 квітня 2019 року дані чоловіки, таємно, під виглядом працівників, проникли на територію ТОВ «Контейнерний термінал».  Вони під’їхали до одного контейнерів та за допомогою інструментів відкрили його. Після чого витягнули звідти два пакети, в яких знаходилось приблизно 14 кілограм кокаїну.

В ході проведення спільного прикордонно-митного контролю, наркотичні засоби було виявлено та вилучено, а підозрюваних затримано.

Дане кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди, та з конфіскацією майна.

За результатами судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаних осіб запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 15 944 300 гривень для кожного.

Два місяця за гратами за контрабанду особливо небезпечних психотропних речовин

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси