flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав за булінг батька школяра за його дії в бік однокласниці

02 травня 2019, 15:21

Приморський районний суд м. Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності батька дванадцятирічного школяра згідно частині 3 статті 173-4 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення за булінг (цькування) учасника освітнього процесу вчиненого неповнолітнім.

Вчинення даного адміністративного правопорушення тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Як встановив суд, дванадцятирічний школяр, знаходячись в приміщенні школі, висловлювався в бій своєї однокласниці образливими словами та декілька разів наніс їй рани шариковою ручкою. Так як він ще не досяг віку адміністративної відповідальності, то до відповідальності притягується його батько.

За результатами розгляду було винесено рішення притягнення батька до адміністративної відповідальності, передбаченої частиною 3 статті 173-4 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення, та призначити йому адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

Варто зазначити, що постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.

 

 За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси