flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів виправдала двох чоловіків, яких звинувачують у легалізації та відмиванні доходів

15 травня 2019, 12:06

Колегія суддів Приморського районного суду м. Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула обвинувальний акт відносно двох чоловіків. Одного з них обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 385 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків), частиною 2 статті 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) та частиною 2 статті 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Другого чоловіка обвинувачують за частиною 5 статті 27(Підсобництво), частиною 2 статті 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) та частиною 2 статті 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Згідно матеріалів кримінального провадження даних чоловіків обвинувачують у тому, що у 2014 році вони протиправно заволоділи часткою у розмірі 100% статусного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю, внесли в договір купівлі-продажу та протоколи зборів учасників ТОВ недостовірні відомості, а саме підроблений підпис та почерк одного з засновників ТОВ. А  також їх обвинувачують у  відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, які полягали у придбанні частки в розмірі 50% статусного капіталу даного ТОВ.

Будучи допитаними у судовому засіданні дані чоловіки свою провину не визнали повністю та надали докази того, що обвинувачення – є сфальсифікованим.

Дослідивши та проаналізувавши показання потерпілої, свідків, обвинувачених, письмові докази прокурора, надані на підтвердження інкримінованого чоловікам обвинувачення, письмові докази сторони захисту, показання судових експертів оцінивши їх з точки зору допустимості та належності, судом встановлено, що дані докази не підтверджують причетність обвинувачених до скоєння інкримінованих злочинів.

За результатами проведеного судового розгляду, з’ясування обставин та перевірки їх доказами під час забезпеченого судом змагального процесу, на засадах диспозитивності, свободи надання доказів сторонами кримінального провадження, суд прийшов до висновку про недоведеність вчинення злочину, у зв’язку з чим колегія суддів ухвалила обвинувачених визнати невинуватими у вчиненні кримінального правопорушення і виправдати їх.

Вирок може бути оскаржений до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м.Одеси