flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок чоловіку, який скоїв смертельне ДТП по вилиці Балківська

11 липня 2019, 14:38

Приморський районний  суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт відносно чоловіка 1997 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті  286 Кримінального кодексу України, а саме у  порушенні правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб.

Як встановив суд, 11 березня 2018 року обвинувачений, керуючи автомобілем «Toyota Camry» по вулиці Балківська та не слідкуючи за дорожньою обстановкою, не обрав безпечної швидкості руху свого автомобілю, не ворався з керуванням та повністю втратив контроль над ним, в наслідок чого виїхав за межі проїзної частини та скоїв наїзд на  двох пішоходів, які загинули на місці пригоди.  

У судовому засіданні чоловік свою провину  визнав у повному обсязі та просив суд сильно його не карати. Також обвинувачуваний представив суду довідку про те, що він відшкодував сім’ї потерпілої завдану шкоду.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Та, керуючись частиною третьою статті 75 Кримінального кодексу України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням), суд вирішив звільнити від призначеного покарання з випробувальним строком на три роки.

У відповідності до пункту першому та другому частини першої статті 76 Кримінального кодексу України суд зобов’язує обвинуваченого протягом випробувального терміну:

  • Періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • Повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси