flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок чоловіку, який вкрав велосипед, використовуючи підроблений паспорт

15 серпня 2019, 11:47

Приморський районний  суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт відносно раніше не судимого  чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті  190 (Шахрайство) та частиною першою та четвертою статті 358 (Підроблення офіційних документів та використання їх) Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, в серпні 2018 року обвинувачуваний, знайшов на залізничному вокзалі «Одеса-Головна» паспорт громадянина України, який належить іншій особі. Використовуючи злочинний умисел, обвинувачуваний вирішив підробити документ, замінивши фотокартку власника паспорта на особисту. В подальшому він звернувся до прокату велосипедів, де отримав у орендодавця  велосипед, надавши тому підроблений паспорт. Після цього він покинув місце скоєння правопорушення, та розпорядився вищеозначеним майном на власний розсуд, продавши його те території ринку «Привоз».

 У судовому засіданні чоловік свою провину визнав повністю.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1700 гривень та покарання у вигляді громадських робіт строком на 240 годин виконувати самостійно.  

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси