flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тринадцять років позбавлення волі за вбивство з хуліганських мотивів

11 листопада 2019, 11:17

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно чоловіка 1982 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України,  а саме в умисному вбивстві іншої людини, вчиненому з хуліганських мотивів.

Як встановив суд,  18 січня 2016 року знаходячись по вул. Ольгіївська, даний чоловік разом з іншою особою з хуліганських мотивів били кулаками по автомобілям, що проїжджали повз них, а згодом вони почали бити водія таксі, який вирішив зупинитися. Побачивши ніж в руках обвинуваченого, до нього звернувся його сусід, який знаходився неподалік, з вимогою припинити. На цю вимогу у обвинуваченого виник злочинний намір, направлений на позбавлення життя сусіда. Приступивши до реалізації свого наміру, обвинувачений за допомогою ножа, який був в його руці, наніс потерплому сім ударів, п’ять з яких пошкодили лише одяг, а три – нанесли поранення. В цей же день потерпілого було госпіталізовано, однак, від отриманих тілесних ушкоджень він помер.

У судовому засіданні чоловік свою провину не визнав та надав пояснення, які, в свою чергу, спростовуються іншими доказами: висновками експертів, актами досліджень та допитом свідків.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідженню матеріалів та речових доказів, колегія суддів ухвалила визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси