flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше п’яти років позбавлення волі за неодноразове викрадення чужого майна

12 листопада 2019, 14:53

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно тричі судимого чоловіка 1983 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою та п’ятою статті 185 Кримінального кодексу України, а саме у таємного викраденню чужого майна, вчиненому в великих та особливо великих розмірах.

Як встановив суд, у 2016 року обвинувачений, маючи намір на таємне викрадення чужого майна, шляхом віджим металопластикового вікна проник до приміщення квартири по вулиці Троїцька. Перебуваючи у квартирі, він заволодів наступними речами, що належать потерпілій: грошовими коштами у розмірі 300 євро, 3 500 доларів та 25 000 гривень, дорогоцінними виробами, ноутбуком, парфумами та шубами. Заволодівши вказаним майном, обвинувачуваний втік з місця скоєння злочину. Своїми діями він спричинив потерпілі матеріальну шкоду на загальну суму 1 994 464 гривень.

Через деякий час, таким самим чином обвинувачений проник до квартири по вулиці Катериненська. Знаходячись в квартирі, він заволодів майном, яке належить потерпілому, а саме: грошові кошти у розмірі 1 700 доларів, 4000 гривень, декілька мобільних телефонів, планшет, дорогоцінні вироби та пару годинників. Заволодівши вказаним майном, обвинувачуваний втік з місця скоєння злочину. Своїми діями він спричинив потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 183 626 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав у повному обсязі.

Призначаючи обвинуваченому покарання, судова колегія бере до уваги ступінь тяжкості вчинення злочину, особу обвинуваченого, який був раніше судимий за аналогічні правопорушення, який щиро розкаявся, має на утриманні малолітню дитину та низку важких невиліковних хвороб.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання з застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України (Призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) у вигляді п’яти років та дев’яти місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси