flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф та позбавлення прав на рік за керування мопедом у стані алкогольного сп’яніння

14 листопада 2019, 12:43

Приморський районний суд м. Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності  водія мопеду згідно частині 1 статті 130 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення за керування  транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до адміністративних матеріалів даний чоловік керував мопедом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляну на стан сп’яніння відмовився в присутності двох свідків. Однак, у содовому засіданні правопорушник визнав свою вину.

Вчинення даного адміністративного правопорушення тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

За результатами повного та всебічного судового розгляду було винесено рішення про визнання даної особи винною у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення, та призначити йому адміністративне покарання у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Варто зазначити, що постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси