flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Близько п’ятдесяти тисяч гривень штрафу доведеться сплатити водієві за те, що він третій раз за рік сів п’яним за кермо

19 листопада 2019, 15:12

Приморський районний суд м. Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності водія згідно частині 3 статті 130 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння третій раз за рік.

Вчинення даного адміністративного правопорушення тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Відповідно до матеріалів, які були надані суду, даний чоловік, керував транспортним засобом без номерних знаків з ознаками алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків він відмовився від проходження медичного огляду.

Для правопорушника це вже третя постанова про накладення адміністративного стягнення за те, що він керував автомобілем, знаходячись напідпитку. Перша постанова була ухвалена 09 листопада 2018 року, а друга – 21 травня 2019 року.

За результатами повного та всебічного судового розгляду було ухвалена постанова про визнання даної особи винним у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП, та призначити йому адміністративне покарання у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на десять років.

Варто зазначити, що постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.

 

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси