flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба судової охорони приступила до несення служби в Приморському районному суді м. Одеси у режимі стажування

10 грудня 2019, 12:01

Сьогодні, 10 грудня 2019 року в приміщені Приморського районного суду м. Одеси Служба судової охорони приступила до несення служби у режимі стажування.

На заході були присутні:  Голова суду Сергій Кічмаренко та керівник апарату суду Інна Німас, судді Приморського районного суду м. Одеси з цивільної та кримінальної спеціалізації, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Тарас Лукаш та керівний склад  Територіального управління Служби судової охорони в Одеській області.

Голова суду Сергій Кічмаренко привітав керівний склад територіального управління Служби судової охорони  та побажав плідної співпраці та  успіхів на захисті громадського порядку. Він також зауважив на тому, що в першу чергу робота Служби судової охорони має бути направлена та захист громадян та створення сприятливих умов для безпечного проведення судових засідань на знаходження відвідувачів в приміщеннях суду.

Начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Тарас Лукаш висловив надію на те, що співробітники Служби судової охорони досить швидко зрозуміють всю специфіку та нюанси роботи в суді, та будуть працювати на благо правосуддя.

Під час заходу начальник територіального управління Служби судової охорони в Одеській області полковник служби Судової охорони Петро Талпа познайомився з суддями Приморського районного суду м. Одеси та обговорив з ними першочерговий порядок дій при виникненні будь-яких небезпечних ситуацій, в особливості під час розгляду резонансних судових дій.

Основними завданнями служби судової охорони є:

  • підтримання громадського порядку в суді;
  • запобігання проявам неповаги до суду та їх припинення;
  • охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя;
  • виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду;
  • забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Уся діяльність Служби судової охорони закріплена в нормах чинного законодавства. Детальніше про права та обов’язки можна ознайомитись за посиланням.

За повідомленням прес-служби 

Приморського районного суду м. Одеси