flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок особі, що вбила людину за допомогою розбитої пляшки

15 січня 2020, 15:14

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно чоловіка 1984 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, а саме в умисному вбивстві іншої людини.

Як встановив суд, в травні 2016 року обвинувачений, перебуваючи в барі «Extrim bar» в місті Южне та знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, підійшов до незнайомого йому чоловіка та вимагав від нього налити йому спиртного напою. Даний чоловік на вимоги обвинуваченого відмовив та, відвівши його в сторону, вдарив по обличчю, в наслідок чого останній впав. Після цього обвинувачений пішов до місця свого мешкання.

Однак, через декілька годин, він вирішив повернутися до бару, та помститися чоловіку, який його образив. Діючи умисно та усвідомлюючи характер своїх дій, тримаючи в руках заздалегідь заготовлену горловину від розбитої плішки, обвинувачений наніс потерпілому декілька ударів в область спини та серця, чим спричинив останньому тілесні ушкодження, від яких він загинув на місці скоєння злочину.

У судовому засіданні чоловік свою провину не визнав та надав суду докази, які у свою чергу суперечать доказам свідків та висновкам експертів.

Відповідно до Кримінального кодексу України вчинення даного злочину карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Призначаючи покарання, суд врахував обставини які можуть пом’якшити та обтяжити покарання. Обставин, що пом’якшують покарання судом не встановленні, а до обставин, що обтяжують відноситься вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідженню матеріалів та речових доказів, колегія суддів ухвалила визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді десяти років та шести місяців позбавлення волі.

Також суд ухвалив стягнути з обвинуваченого 14 260 гривень майнової та 400 000 гривень моральної шкоди, завданою злочином.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси