flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив водійських прав чоловіка, який сів за кермо після вживання канабісу

13 лютого 2020, 11:33

Приморський районний суд м. Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності водія згідно частини 1 статті 130 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення за керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння.

Вчинення даного адміністративного правопорушення тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Відповідно до матеріалів, які були надані суду, даний чоловік, керував транспортним засобом з ознаками наркотичного сп’яніння. Згідно висновку медичного огляду з метою виявлення стану сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, правопорушник перебував  в  стані наркотичного сп’яніння внаслідок вживання канабісу.

За результатами повного та всебічного судового розгляду було ухвалена постанова про визнання даної особи винним у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП, та призначити йому адміністративне покарання у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Варто зазначити, що постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.

 

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси