flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги журналістів та представників ЗМІ!

23 березня 2020, 17:54

Звертаємо Вашу увагу на те, що деякими ЗМІ була поширена інформація про те, що «В Приморському районному суді міста Одеса журналістку примусили піти з судового засідання по справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших посадових осіб Одеської міської ради»

Варто зазначити, що Приморський районний суд м. Одеси лише надає приміщення для відеозв’язку з іншим судом (відеоконференції) у якому можуть бути присутні лише ті учасники кримінального провадження, яким дано дозвіл на відеоконференцію відповідною ухвалою суду. Присутність інших осіб в приміщення не допускається.

Для проведення відеозв’язку у приміщення були запрошені лише зазначені учасники кримінального провадження та були присутні відповідальні особи, які забезпечують технічний зв’язок з судом, у якому розглядається дана справа.

Між тим, в приміщення відеозв’язку (зала №133) помилково зайшли особи, які не є учасниками відеоконференції, та які не підкорялись законим вимогам судової охорони, що помилково пропустили їх до приміщення, та судового розпорядника, покинути дане приміщення.

Також, варто зазначити, що в даний час вже діяли накази голови суду про організацію роботи Приморського районного суду м. Одеси на час карантину від 16 та 17 березня 2020 року, відповідно до яких у судові засідання забороняється допуск осіб, які не є учасниками судових засідань, та обмежується кількість присутніх до десяти осіб.  

Представники ЗМІ можуть бути присутні лише під час розгляду справ, які перебувають в провадженні Приморського районного суду м. Одеси.  

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси