flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо запровадження нової процедури відеоконференцзв’зку

14 квітня 2020, 14:21

Доводимо до Вашого відома, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) було внесено відповідні зміни до процесуальних кодексів, відповідно до яких під час дії карантину учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через ресурс «Easycon» з використанням власних технічних засобів.

 Наказом ДСА України  від 08.04.2020 року №169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду. Відповідно до даного порядку участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції здійснюється за допомогою системи відеоконференцзв’язку «EasyCon».

На даний момент здійснюється підключення (встановлення), тестування та налагодження роботи ресурсу «Easy Con». У зв’язку з цим, в Приморському районному суді м. Одеси участь сторін у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не здійснюється.

Про подальші зміни та доступність процедури зможете дізнатись на офіційній веб-сторінці суду та на офіційних сторінках суду у соц. мережах.