flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ

14 травня 2014, 08:59

 ПРЕС-РЕЛІЗ

(щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування злочинів, що були вчинені у місті Одесі 2 травня 2014 року)

 

03 травня 2014 року до місцевого Приморського районного суду міста Одеси від слідчих підрозділів ГУМВС України в Одеській області надійшло 47 клопотань про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно 47 осіб, які підозрюються у вчиненні вбивств та масових заворушень, що відбулися 02.05.2014 року в районі площі Грецької у м.Одесі.

Судовий розгляд відбувався у визначені законом спосіб та порядок, протягом денного періоду часу, у часових межах для вчинення слідчих дій, визначених кримінальним процесуальним законодавством.

Під час судового розгляду прокурорами не підтримано 21 клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою: відносно – 26 осіб прокурор просив застосувати тримання під вартою, відносно 21 особи – домашній арешт.

Клопотання розглянуті слідчими суддями в порядку дистанційного судового провадження у режимі відеоконференції з причин недоставляння затриманих підозрюваних осіб до приміщення цього суду, а також з метою забезпечення безпеки осіб та оперативності судового провадження з урахуванням обмежених можливостей наявного технічного обладнання. Підозрювані були доставлені до приміщень інших судів України, як це вимагається процесуальним законодавством.

За результатами повного та всебічного судового розгляду постановлено ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 14 осіб, відносно 33 осіб застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Клопотання про застосування запобіжних заходів відносно, осіб які утримувалися в ІТТ ГУМВС України в Одеській області, та були звільнені підчас захоплення ОМУ 03.05.2014 року, до суду не подавалися та відповідно не розглядалися.

До усіх осіб були застосовані запобіжні заходи лише у разі наявності достатніх доказів для обґрунтованої підозри у вчиненні зазначених особливо тяжких злочинів.

Станом на 07.05.2014 року, учасниками кримінального провадження оскаржено в апеляційному порядку 1 судове рішення про застосування запобіжного заходу у вигляд тримання під вартою.