flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомляємо про посилення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів в умовах карантину

07 лютого 2022, 10:04

ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ №3

керівника апарату Приморського районного суду м. Одеси

07 лютого 2022 року м. Одеса

Про посилення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів в умовах карантину

На підставі статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», керуючись Постановою Кабінету міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), наказом голови Приморського районного суду м. Одеси від 07 лютого 2022 року №4/с «Про мінімізацію ризиків зараження та поширення коронавірусної хвороби (COVID) в Приморському районному суді м. Одеси», враховуючи різкий зріст захворюваності на коронавірус в м. Одесі, Одеській області, приймаючи до уваги Рішення Вищої ради правосуддя від 01.04.2021 року «Про надання уніфікованих рекомендацій для судів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину», враховуючи принципи пріоритету життя і здоров'я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці та законодавчо встановлених обов’язку та відповідальності осіб, які хворіють на інфекційні хвороби, враховуючи зростання захворюваності серед працівників апарату суду, -

1. Неухильно дотримуватися працівниками апарату суду приписів актів Кабінету Міністрів України стосовно запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

2. На вході до приміщення суду в місцях обробки рук спиртовмісними антисептиками забезпечити наявність вказівників з інформацією про необхідність дезінфекції рук.

3. Забезпечити наявність інформаційних матеріалів (щодо загальних протиепідемічних та профілактичних заходів, встановлених обмежень) біля входу до приміщення суду.

4. Здійснювати дезінфекцію приміщень суду згідно з графіками, розміщеними для ознайомлення в місцях загального користування.

5. Забезпечити наявність при виході з приміщення суду та у залах судових засідань окремих додаткових контейнерів для збирання, зберігання, утилізації засобів індивідуального захисту.

6. Звернути увагу працівників апарату суду на суворе дотримання вимог щодо носіння засобів індивідуального захисту;

7. Звернути увагу працівників, які здійснюють прийом документів на сувору необхідність дотримання наступних вимог: - носіння захисних масок є обов’язковим; - не допускати утворення черг у місцях можливого скупчення громадян-відвідувачів суду; - дозволяється перебування в канцеляріях суду не більше однієї особи (крім відвідувачів, що потребують супроводу); - здійснення регулярної обробки деззасобами робочих поверхонь в кабінетах.

8. Секретарям судового засідання здійснювати контроль за дотриманням вимог щодо носіння засобів індивідуального захисту учасниками судового процесу під час слухання справи. Рекомендувати громадянам утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання).

9. Роз’яснювати учасникам судового процесу про можливість: - знайомитися з матеріалами судової справи в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві; - надсилати заяви про ознайомлення з матеріалами справи через електронну адресу суду, особистий кабінет в системі «Електронний суд»; - надавати всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», користуватися послугами службами кур’єрської доставки; - рекомендувати учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

10. Дотримання громадянами – відвідувачами суду карантинних обмежень в приміщенні суду здійснюється службою судових розпорядників Приморського районного суду м. Одеси (відповідальна особа – старший судовий розпорядник Іскров С.Л.).

11. Виконання даного розпорядження контролюватиму особисто. Керівник апарату суду Інна НІМАС