flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз

05 липня 2022, 10:59

Приморський районний суд м. Одеси повідомляє, що вироком  від 30 червня 2022 року засуджено до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина П., за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Вказана особа П., на позивний «Ахмад», з 2014 року по червень 2016 року, діючи у складі не передбачених законом збройних формувань терористичної організації «ДНР», умисно, безпосередньо, із застосуванням вогнепальної автоматичної зброї, сприяючи діяльності зазначеної терористичної організації, приймала участь у збройному протистоянні ЗСУ та іншим підрозділам, задіяним у ході проведення АТО, під час бойових дій, а саме приймала участь у збройному протистоянні в аеропорті м. Донецьк (бій за так зване «Донецьке летовище»), а також на інших напрямках наступу сил «ДНР» на збройні формування АТО. Крім того, приймаючи участь в терористичній організації «ДНР», «Ахмад», протягом 2014-2016 років, ніс службу на блокпостах, розташованих поблизу тимчасово окупованого терористичною організацією м. Донецьк, м. Шахтарськ, м. Марьїнка.

Кримінальне провадження відносно П. здійснювалося відповідно до ч. 3 ст.323 КПК України в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, який переховується від суду на тимчасово окупованій території України з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Вирок суду може бути оскаржений до Одеського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

 

 

 

Прес-служба суду