flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддями Приморського районного суд м. Одеси розглянуто обвинувальний акт у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 111 КК

07 жовтня 2022, 14:00
Суддями Приморського районного суд м. Одеси було розглянуто у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Особа_Т визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначено якому було покарання за ч. 2 ст. 111 КК України у виді позбавлення волі строком на 15 (п’ятнадцять) років із конфіскацією усього належного йому майна.
На початку червня 2022 року Особа_Т, діючи в умовах воєнного стану, перебуваючи на території м. Одеси, будучи невдоволеним чинною державною владою в Україні, сповідуючи антиукраїнську ідеологію і неприйняття державності України, будучи прихильником приєднання території України до Російської Федерації або створення на її території проросійських псевдодержавних утворень, використовуючи сервіси обміну текстовими, голосовими та відео повідомленнями в мережі Інтернет – месенджер «Telegram X», вступив в контакт з невстановленим співробітником іноземної спеціальної служби - Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ). В ході спілкування Особа_Т, одержав від вказаного співробітника ФСБ РФ пропозицію конфіденційної співпраці з органами ФСБ РФ, виконувати їх спеціальні завдання на шкоду Україні і здобувати та передавати їм розвідувальну інформацію щодо України. На вказану пропозицію Особа_Т, незважаючи на віроломний напад 24.02.2022 Російської Федерації на Україну з використанням Збройних сил Російської Федерації та інших силових підрозділів, у період дії воєнного стану в Україні, відповів згодою, тим самим у нього виник злочинний умисел, направлений на надання Російській Федерації, її державним органам, організаціям і представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Для дотримання заходів конспірації в ході виконання злочинних завдань представника ФСБ РФ Особа_Т обрав псевдонім (позивний) «Професор».
На виконання злочинного умислу, в середині червня 2022 року Особа_Т, в ході особистого спілкування у месенджері «Telegram X» із невстановленим співробітником ФСБ, одержав від нього завдання шляхом особистого спостереження здобути інформацію про розташування військових об’єктів стратегічного значення, органів державної влади, правоохоронних органів та блок-постів, створених для охорони і оборони території Одеської області від підрозділів країни-агресора - Російської Федерації, кількості і озброєння представників Збройних Сил України, правоохоронних органів і територіальної оборони, які несли чергування на них, а також інформацію щодо кількості та місць ураження ракетними ударами по території Одеської області, після чого передавати цю інформацію в месенджері «Telegram X».
За результатами судового розгляду обвинувального акту Особу_Т визнано винним у вчиненні вказаного злочину. Умисні дії обвинуваченого Особа_Т., суд кваліфікував за ч. 2 ст. 111 КК України, як державна зрада, за ознаками: державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці Україні: надання іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України вчинені в умовах воєнного стану.