flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приморський районний суд м. Одеси засудив колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області до 15 років позбавлення волі.

20 квітня 2023, 10:00
🇺🇦 Приморський районний суд м. Одеси засудив колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області до 15 років позбавлення волі.
🔸Використовуючи владу і службове становище засуджений вступив у змову і забезпечив безперешкодне вчинення представникам проросійсько налаштованих груп та антиукраїнських громадських рухів "Антимайдан" 2 травня 2014 року масових заворушень в Одесі,внаслідок цього вогнепальні поранення отримали вісім осіб,шестеро з них загинули.
🔸Також надав підлеглим співробітникам вказівку про незаконне звільнення з ізолятора тимчасового тримання 63 осіб затриманих 2 травня 2014 року за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень/організація масових заворушень.
🔸Суд позбавив засудженого права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, позбавив його звання «полковника міліції» та повністю задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад 330 тис грн.
✔️Судовий розгляд у зв'язку із переховуванням засудженого експравоохоронця на території рф здійснювався за процедурою in absentia (заочно).
⚖️Прес-служба Приморського районного суду м. Одеси.