flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкриття першого в Україні кабінету для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

17 грудня 2014, 14:34

В Приморському районному суді м. Одеси відкрито перший в Україні кабінет для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

 

 17 грудня 2014 року, відкрито перший в Україні робочий кабінет адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Першим містом, в якому адвокати системи БПД матимуть свої спеціально обладнанні робочі місця, стала Одеса. Саме в приміщенні Приморського районного суду м. Одеса відбулося відкриття відповідного робочого кабінету, який обладнаний необхідними для роботи захисників меблями та технікою, зокрема, й комп’ютерною.

«Трохи більше місяця тому ми провели круглий стіл «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги». Сьогоднішнє відкриття робочих кабінетів для наших адвокатів – конкретний результат домовленостей у ході круглого столу, чому ми подвійно раді: як з точки зору покращення умов роботи наших адвокатів у суді, так і з точки зору наявності конструктивного діалогу з метою забезпечення якості надання безоплатної правової допомоги на Одещині» – зазначає директор Одеського центру БВПД Світлана Клішина.

«Сьогоднішнім заходом в Одесі Координаційний центр разом із Всеукраїнською громадською організацією «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» розпочинає у містах України роботу з організації практики обладнання спеціальних робочих місць у судах для адвокатів системи» – коментує директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, який взяв участь у заходах.

У відкритті кабінету також взяли участь:

-Голова Приморського районного суду м. Одеса - Сергій Кічмаренко, заступники голови суду - Сергій Погрібний, Вадим Коваленко та керівник апарату суду - Інна Німас;

-Голова Ради адвокатів Одеської області - Йосип Бронз та його заступник - Андрій Костін;

-Керівник Одеського відокремленного підрозділу Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу" - Катерина Кармазіна, представники Одеського центру БВПД;

-Адвокати - Олександр Мхітарян, Дмитро Гулькевич, Ганна Дубровська, Костянтин Слуцький;

-Представники ЗМІ.

Також сьогодні в Одесі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Одеським центром БВПД, Одеським відокремленим підрозділом ВГО "Об'єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу" та Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Одеській області.