flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Приморському районному суді обговорили питання гендерної рівності за участю консультантів структури «ООН Жінки» в Україні

17 квітня 2018, 11:17

Сьогодні, 17 квітня 2018 року в приміщені Приморського районного суду міста Одеси відбулась робоча зустріч Голови суду Кічмаренко Сергія Миколайовича з консультантами структури ООН Жінки в Україні -  Ейлін Скіннідер та Андрієм Вишневським.

ООН Жінки працює в Україні для підтримки уряду та громадського суспільства в напрямку розвитку ґендерної рівності та реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо прав жінок., таких як Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, резолюція Ради Безпеки ООН 1325 та інші.

Структура ООН Жінки в Україні виконує рід ініціатив, спрямованих на запобігання насильства щодо жінок, а також на підтримку системи правосуддя з особливою увагою до виконання Заключних Зауважень Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації щодо жінок та інших міжнародних договорів з прав людини.

Зустріч присвячено обговоренню можливих напрямів співпраці Приморського суду зі Структурою ООН Жінки в Україні в рамках виконання міжнародних норм у сфері захисту прав жінок.

На робочій зустрічі також обговорили питання ґендерної політики у системі правосуддя, пріоритизацію ґендерної рівності в національних реформах, державному управлінні, зокрема звернули увагу на дотриманні всіх норм ґендерної рівності у Приморському районному суді м. Одеси.