flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді обговорили питання доступності у кримінальних справах безоплатної правової допомоги для вразливих груп населення

01 жовтня 2018, 17:56

Сьогодні, 01 жовтня 2018 року до Приморського районного суду м. Одеси у рамках проекту «Захисник» завітали представники-експерти громадської організації "Десяте квітня" Хмара Олексій та Жданова Лейла.

Від Приморського районного суду м. Одеси участь у даній зустрічі прийняли Голова суду Кічмаренко Сергій, його заступник з цивільних справ Науменко Андрій, судді-спікери Іванов Віктор та Бондар Вячеслав та керівник апарату суду Німас Інна.

Даний проект реалізується громадською організацією «Десяте квітня» за підтримки Ради Європи в період з 22 серпня 2018 року по 22 січня 2019року. Головною ціллю проекту є підвищення доступу до правосуддя для вразливих груп населення.

У свою чергу, завданнями проекту є покращення якості правових послуг, що надаються захисниками-адвокатами, що надають безоплатну вторинну правову допомогу, та зміцнити спроможність місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги в трьох пілотних областях ефективно здійснювати свій мандат, а саме у Одеській, Миколаївській та Херсонської  областях.

Під час зустрічі обговорювалась тема доступності у кримінальних справах безоплатної правової допомоги для вразливих груб мешканців Півдня України. Більш детальніше піднімалися питання ефективності українського правосуддя для вразливих груп громадян, питання законів, на яких ґрунтується судовий процес, питання довіри громадян до різних державних установ та багато іншого.

Судді у свою чергу розповіли про ті справи, членами яких є вразливі групи громадян,  що знаходяться у них в проваджені, про те, як будується в такому випадку судовий процес, та які можуть бути нюанси.

 

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси