flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей!!!

27 вересня 2013, 14:06

26 вересня 2013 року відбувся день відкритих дверей Приморського районного суду міста Одеси, на який було запрошено учнів 10-Б класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №122 м. Одеси.

Керівник апарату суду Німас І.Я., привітно зустрічала учнів та ознайомила їх з організацією роботи суду, роботою автоматизованої системи  діловодства у місцевому загальному суді, зі структурою суду. Проведена ознайомча екскурсія до канцелярії суду, архіву суду.

Учні відвідали бібліотеку суду, ознайомились з юридичною літературою.

Вступною промовою школярів зустріла старший секретар Приморського районного суду м. Одеси – Поздирєва О.Ю.., яка провела ознайомчу лекцію з метою формування та виховання громадянських якостей, юридичної свідомості в учнів  системи загальної середньої освіти.

 Учні 10-го класу з класним керівником – Шевченко О.В., були присутні у залі судового засідання в якому суддею Приморського районного суд м. Одеси Бондар В.Я. розповів про структуру судової системи України, засади здійснення правосуддя, застосування, дотримання нормативно-правових актів, основні засади демократичної держави.

Школярі активно вели дискусію з працівниками апарату суду, ставили багато цікавих питань, на які отримали змістовні та повні відповіді. До уваги учнів архіваріусами суду були представлені екземпляри судових справ постійного зберігання(справи з 1944р. по 2011р.), з якими вони із задоволенням ознайомилися.

Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу.

Керівництво Приморського районного суду міста Одеси вважає, що такі зустрічі повинні стати гарною традицією.