flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Приморському районному суді закінчили своє стажування майбутні судді

21 листопада 2018, 15:11

У Приморському районному суді 21  листопада 2018 року закінчився період стажування кандидатів на посаду судді направлених Національною Школою Суддів України.  Протягом місяця шестеро майбутніх суддів знайомились з роботою суду від канцелярії до зали судових засідань, від реєстрації позивної заяви до написання проекту судового рішення.  

Протягом усього часу майбутнім суддям допомагали їх Наставники, судді Приморського районного суду м. Одеси Вячеслав Бондар та Лариса Єршова. Положення про стажування та наставництво розроблено відповідно до ст. 77 «Про судоустрій та статус суддів» та є обов’язковою спеціальної підготовки кандидатів на посаду на посаду судді.  Наставництво є основною частиною спеціальних навчальних програм для судді у державах-членах ЄС.  Протягом цього часу між суддями-наставниками та стажерами склалися чудові взаємовідносини, наповненні повагою та підтримкою з обох сторін.

Під кінець стажування була проведена невеличка гра – моделювання судового засідання, де кожен мав змогу відчути себе у ролі судді, відпрацювати отриманні під час стажування знання вміння та навички, та зрозуміти, що їх чекає у майбутньому.

У самому кінці, кожен майбутній суддя отримав висновок від свого наставника, у якому були зазначена оцінка набутої компетенції, до яких відноситься я к і ставлення до виконання завдань, так і прояв особистісних професійно важливих якостей і навичок. Варто зазначити, що кожен з кандидатів отримав найвищий бал.

Вітаємо кожного з кандидатів на посаду судді: Тітомер Євгенію, Францевич Володимира, Самборську Надію, Печеного Євгена, Олійника Петра та Спічак Вадима з вдалим проходженням стажування!

 Бажаємо Вам вдалої праці!

За повідомленням прес-служби 

Приморського районного суду м. Одеси