flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою за контрабанду наркотичних засобів

19 лютого 2019, 09:45

До  Приморського районного суду м. Одеси надійшло клопотання слідчого відділу УСБУ в Одеській області  про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, якого підозрюють у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 305 Кримінального кодексу України, а саме у контрабанді наркотичних засобів.

Як встановлено слідством у лютому цього року підозрюваний, знаходячись у місті Стамбул, придбав 50 упаковок препарату Duact, який містить в собі прекурсор псевдоефедрин, що використовують для приготування наркотичних засобів.

Усвідомлюючи, що зазначений препарат заборонений до переміщення через митний кордон України, підозрюваний приховав у своїй машині пакет із ліками та на поромні прибув на територію України. Під час митного огляду із залученням кінологічної служби контрабанду було виявлено.

Дане кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 38 420 гривень.

 

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси