flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злагоджена міжнародна співпраця, як запорука професійного майбутнього

01 березня 2019, 16:42

Першого березня 2019 року відбулась робоча зустріч Голови суду Сергія Кічмаренко, керівника апарату суду Інни Німас та суддів Приморського районного суду м. Одеси з представниками Регіонального представництва КМЄС в Одесі та британськими експертами з  Іннер Темпл (асоціації професійної підготовки суддів).

Під час зустрічі обговорювались актуальні питання кримінального судочинства в Україні та Великої Британії. Багато уваги приділили важливим питанням, які стосуються розумних строків розгляду судових справ при великій завантаженості суддів.

Судді Марк Оклтон та Джоанна Корнер були дуже здивовані, дізнавшись ту кількість справ, яка кожного дня розглядається в Приморському районному суді м. Одеси. Вони наголосили на тому, що у себе в країні вони ніколи не стикалися з такою великою завантаженістю.  Та на їх думку, одною з важливіших факторів успішного розгляду справ є те, що в їх країні процес розгляду є безперервним – поки суддя не розгляне одну справу, він не візьметься за іншу.

Під кінець зустрічі загальними зусиллями було визначення коло питань, на які мають звернути увагу британські експерти під час підготовки майбутніх тренінгів для суддів України.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси