flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено указ Президента про відбір кандидатів у ВРП

12 березня 2019, 10:50

Оприлюднено Указ Президента України Петра Порошенка від 11 березня 2019 рок №65/2019 щодо питань проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя від його квоти.

 

До участі у конкурсі за рішенням Конкурсної комісії не допускаються особи, які не відповідають установленим вимогам до членів Вищої ради правосуддя та які не можуть бути членами Вищої ради правосуддя згідно із Законом України «Про Вищу раду правосуддя».

Конкурс проводиться в три етапи:

1) відбір кандидатів на основі поданих документів для проведення співбесід;

2) проведення співбесід з відібраними кандидатами та визначення за результатами співбесід переліку осіб, стосовно яких проводиться спеціальна перевірка відповідно до закону;

3) визначення кандидатів, які рекомендуються для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя. 

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, двох з них призначає Президент України.

Строк повноважень членів Вищої ради правосуддя становить чотири роки. Одна й та ж особа не може обіймати посаду члена Вищої ради правосуддя два строки поспіль.

Сьогодні посади у ВРП за квотою Президента посідають суддя Ігор Бенедисюк (голова Вищої ради правосуддя) і суддя Верховного суду у відставці Микола Гусак, які склали присягу 30 квітня 2015 року.