flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок неповнолітньому – 5 років позбавлення волі за розбійне пограбування чоловіка

12 березня 2019, 12:09

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно чоловіка 2002 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті  187 Кримінального кодексу України, а саму нападі на людину з метою пограбування, поєднаним з насильством.

Як встановив суд, в січні минулого року близько десятої години неповнолітній побачив чоловіка, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння, раптово напав на нього та діючи навмисно, наніс один удар в обличчя потерпілого, внаслідок чого від впав на землю та, вдарившись головою об асфальт, втратив свідомість. Після чого обвинувачений обшукав потерпілого та заволодів знайденими грошовими коштами.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав повністю, та у вчинені скоєного злочину щиро розкаюється.

Вчинення даного кримінального правопорушення карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Керуючись статтею 69 Кримінального кодексу про призначення більш м’якого покарання, ніж передбаченого законом, суд враховує, що обвинувачений є неповнолітнім та щиро розкаюється у вчиненому злочині.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, колегія суддів ухвалила визнати обвинуваченого винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у вигляді 5 (п’яти) років позбавлення волі без конфіскації майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси