flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотирьом особам, які вимагали гроші у громадянина Фінляндії а потім викинули його з вікна обрано запобіжний захід.

20 березня 2019, 14:22

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси Іванов В.В. розглянув клопотання слідчого, погоджене з прокурором про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чотирьох осіб, яких підозрюють у скоєні кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 189 та частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України, а саме вимаганні, поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я людини.

Як було встановлено слідством, підозрювані вимагали у потерпілого грошові кошти за нерозголошення особистої інформації стосовно честі та гідності. Однак після того, як потерпілий вказав на те, що в нього нема грошей  – його викинули з балкону квартири, розташованої на другому поверсі будинку, внаслідок чого він отримав значні тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Вчинення даних кримінальних правопорушень карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна(ч.3 ст.189 ККУ) та виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років(ч.1 ст. 122 ККУ).

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання стосовно трьох осіб та застосував проти них запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 діб, а стосовно четвертої особи застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п’яти днів з дня її оголошення.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси