flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Судді, захист та обвинувачення» - модельна гра для школярів

21 березня 2019, 15:25

У Приморському районному суді м. Одеси відбувся цікавий та незвичайний захід за участі школярів Гімназії №2 - правопросвітницька гра у формі імпровізованого суду на тему «Незаконний продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Захід організовано учасниками Міжвідомчого комітету правосуддя Одеської області за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи та керівництва суду.

Перед початком гри керівник апарату Інна Німас розповіла школярам про те, за яких умов працює суд, про тонкощі та особливості роботи працівників. Дуже цікавим для них стала розповідь про деякі інтересні випадки з історії щоденного робочого життя працівників суду. Також була проведена невеличка екскурсія по приміщенням суду. Школярі познайомились с працівниками канцелярій, та отримали багато цікавих відповідей на свої численні запитання. Після чого вони повернулися до зали судового засідання, де їх вже чикали ведуча та майбутні куратори.

Як школярам розповіла ведуча - директорка Регіонального центру з надання БВПД Світлана Клішина - задачею імпровізованого судового засідання є розгляд реальної судової справи, інсценування  судового процесу та у підсумку «винесення рішення».

Для цього під час самої гри дітей поділили на три команди: Судді, Захист та Обвинувачення. Кожна команда мала свого наставника, який допомагав їм та підказував, який варіант можна обрати. Варто зазначити, що самі діти охоче приймали участь в обговоренні та пропанували гарні ідеї.

Куратором групи «Судді» стала суддя Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва, наставниками групи «Захист» виступав голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, а групи «Обвинувачення» - начальник управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Одеської області Юрій Шарнін.

Діти с захопленням слухали своїх наставників, які розповідали їм про те, як має проходити судовий процес, якими законами регулюється, та як правильно вони мають себе вести. Після підготовки від кожної команди виступило декілька учнів, які старанно представляли свою сторону. У кінці гри команда суддів винесла законе рішення по справі.

Приморський районний суд м. Одеси завжди радий приймати в своїх стінах школярів, студентів, які щиро та старанно цікавляться правом та судовим процесом, та сподіваємось, що з цих дітей виростять неперевершені суді, адвокати чи прокурори.