flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою за незаконний продаж вогнепальної зброї

26 березня 2019, 11:49

Приморський районний суд м. Одеси розглянув клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області, погоджене  з прокурором про застосування  запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою стосовно двох осіб, які  підозрюється у скоєні кримінального правопорушення передбаченого частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Як було встановлено слідством, підозрювані, домовившись з іншою особою,  продали їй дві одиниці вогнепальної зброї: пістолет системи «ПМ»(пістолет Макарова) та револьвер системи Наган. За це вони отримали 400 доларів США за один, та 24 000 гривень за інший. Після продажу підозрювані були затримані співробітниками СБУ,

Вчинення даного кримінального правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаних осіб запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави по 401 489 гривень за кожного.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого суді може бути подана протягом п’яти днів з дня її оголошення.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси