flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловіку, який "замінував" Одеську міську раду та Одеський національний морський університет

10 квітня 2019, 10:49

До Приморського районного суду м. Одеси надійшло клопотання слідчого, погоджене  з прокурором про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, якого підозрюють у скоєні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України, а саме у завідомо неправдивому повідомлені про загрозу безпеці громадян.

Як встановив суд, 8 квітня 2019 року підозрюваний, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння,  двічі здійснив дзвінок з таксофону на спецлінію оператора «102» Головного управління національної поліції в Одеській області та повідомив про те, що Одеський національний морський університет та Одеська міська рада заміновані.

В результаті телефонних  дзвінків до університету та міської ради були викликані співробітники ГУНП в Одеській області, які провели заходи з пошуку можливої вибухівки, в ході чого з приміщень були евакуйовані всі громадяни.

Вчинення даного кримінального правопорушення карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до' трьох років.

За результатами судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про  задоволення клопотання, та застосував стосовно вказаної особи  запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 38 420 грн.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси