flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою за незаконну передачу бойових припасів

15 квітня 2019, 11:58

Приморський районний суд м. Одеси розглянув клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області, про застосування  запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою особи, якого  підозрюють  у скоєні кримінального правопорушення передбаченого частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України, а саме у незаконній  передачі  бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Як було встановлено судом,  знаходячись на території військової частини, підозрюваний передав іншій особі корпус осколкової ручної гранати, запалювальну трубку та механічний запальник. Після проведення експертизи, експерти дійшли висновку, що дані предмети придатні до використання та з ним можливо виготовити вибуховий пристрій.

Після затримання у підозрювано також було знайдено предмет, зовні схожий на корпус бойової гранати та детонатор для гранати.

Вчинення даного кримінального правопорушення караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави 153 680 гривень.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого суді може бути подана протягом п’яти днів з дня її оголошення.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси