flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду - 6 років та 6 місяців позбавлення волі за неодноразове пограбування та розбійний напад на людей

16 квітня 2019, 11:46

Приморський районний  суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт відносно чоловіка 1997 року народження у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289(Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 185(Крадіжка), ч. 2 ст. 186(Грабіж), ч. 2 ст. 187(Розбій) Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, у період з 2014 року по 2015 обвинувачуваний, діючи разом з іншими неповнолітніми особами незаконно заволодів двома мопедами, одним велосипедом та тричі обікрав холодильники з напоями та морозивом.

Наостанок, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний скоїв розбійний напад на двох людей. Вдаривши декілька разів потерпілого по голові, так що він впав на землю, обвинувачуваний продовжив наносити йому удари руками та ногами. Побачивши, що потерпілий має намір чинити опір він дістав пістолет та, приставивши його до голови другої потерпілої, погрожував його застосувати. Після чого обвинувачений заволодів майном потерпілих та зник з місця злочину.

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав, та у вчиненому щиро покаявся.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді 6 років  та 6 місяців позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси