flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду - 850 гривень штрафу за незаконне носіння холодної зброї

27 травня 2019, 11:38

Приморський районний  суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно раніше не судимого чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою  статті  263 Кримінального кодексу України, а саме у носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

Як встановив суд, даний чоловік діючи умисно та протиправно зберігав у своєму автомобілі холодну зброю, а саме – телескопічну дубинку без передбаченого законом дозволу. За висновками експерта дана зброя відноситься до категорії контактної не клинкової холодної зброї ударно-дробильної дії.

Вчинення даного кримінального правопорушення караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав повністю, та у вчинені скоєного злочину  розкаюється.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним у скоєнні злочину та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси