flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники суду дізналися як діяти при наданні першої допомоги при різних видах невідкладних станів

28 травня 2019, 15:21

Сьогодні, 28 травня 2019 року у приміщені Приморського районного суду м. Одеси відбувся семінар на тему «Навички надання домедичної допомоги працівниками апарату суду» для працівників апаратів Приморського та Малиновського районних суддів м. Одеси.

Захід відкрив директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці Валерій Левенець. Він привітав усіх учасників заходу та наголосив на тому, наскільки важливо знати та вміти оказати першу допомогу. Керівник апарату суду Інна Німас зауважила на тому, що під час роботи багато працівників стикалися с такою ситуацією, коли комусь ставало зле під час судового засідання, чи просто у приміщенні суду, та для кожного працівника суду важливо знати правила першої домедичної допомоги.

Семінар для працівників апарату судів проводив голова Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві, інструктор з надання домедичної допомоги.

Під час семінару часники заходу дізналися про важливі навички надання першої допомоги, про те, як бути психологічно готовим до такої ситуації, та як виробити певний алгоритм дій.

Також дуже важливою інформацією для працівників судів стало знання про те, як діяти при наданні першої допомоги при різних видах невідкладних станів(інсульт, інфаркт міокарда епілепсія, та різні види кровотечі).

Кожна ситуація підкріплювалась практичним виконанням вправ, до яких входила надання першої допомоги.

Під кінець заходу були підведені підсумки та кожний учасник отримав сертифікат від Національної школи суддів.