flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Приморському районному суді м. Одеси відбулась робоча зустріч з питань протидії домашнього насильства

10 червня 2019, 14:18

Сьогодні, 10 червня 2019 року у приміщенні Приморського районного суду м. Одеси відбулась робоча зустріч суддів з представниками робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статті. 


Від Приморського районного суду м. Одеси на зустрічі були присутні керівник апарату Німас І.Я., заступник голови суду з цивільної спеціалізації та інші судді суду.


Робочу зустріч розпочав заступник голови Одеського Апеляційного суду Дрішлюк А.І. який представив сторону друг другу та окреслив коло питань, які будуть розглядатися на зустрічі.

 
Представник в Одеській області Фонду ООН у галузі народонаселення, керівник міжсекторальної робочої групи з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статті Акімова Л.С. розповіла суддям Приморського районного суду м. Одеси про саме поняття домашнього насильства, їх масштаби та наслідки. Багато уваги у своїй доповіді Акімова Л.С. приділила питанню міжвідомчої взаємодії та співпраці.


Професор Одеського державного університету внутрішніх справ Ковальова О.В. провела презентацію новел Національного законодавства з питань запобігання та протидії домашнього насильства, а заступник начальника відділу превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Волокитенко І.О. у свою чергу обговорив зі суддями питання впровадження термінового заборонного припису та спеціальних заходів до осіб, що вчиняють домашнє насильство. Також було наголошено на тому, що на даний час Приморський районний суд м. Одеси є першим по розгляду справ про встановлення обмежуваного припису.


Під кінець зустрічі сторони домовилися на подальшу співпрацю