flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги виборців, які перебувають не за своєю виборчою адресою та бажають проголосувати

08 липня 2019, 10:50

У відповідності до п.1.3 Постанови ЦВК від 13 вересня 2012 року № 893 тимчасова зміна місця голосування громадянина України передбачає зміну виборчої дільниці до якої виборець відноситься за його виборчою адресою, на іншу виборчу дільницю без зміни його виборчої адреси.

Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. Надсилання вказаної заяви поштою (електронною поштою) законодавством не передбачено.

До заяви додаються документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Заяву про тимчасову зміну місця голосування необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня позачергових виборів до Верховної Ради України 21 липня 2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси