flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні журналісти дізнались про роботу прес-служби Приморського районного суду м. Одеси

08 липня 2019, 15:07

Сьогодні, 8 липня 2019 року до Приморського районного суду м. Одеси завітали студенти другого курсу факультету журналістики, реклами та видавничої справи Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова. Зараз в них проходить ознайомча практика, де вони мають змогу познайомитись з різними сферами роботи журналіста – відвідати редакцій газет чи журналів, завітати до великих прес-центрів чи прес-служб різноманітних організацій та інше. Сьогодні вони вирішили познайомитись з роботою Приморського районного суду м. Одеси та його прес-служби.

На початку зустрічі керівник апарату суду Інна Німас привітала студентів та провела невеличку екскурсію по канцеляріям, де вони мали змогу познайомитись з працівниками суду та дізнатись про особливості їх щоденної праці.

Після цього студенти зібрались в залі судового засідання, де познайомились з суддею спікером з цивільної спеціалізацію Вячеславом Бондарем, який розповів їм в чому полягає саме його функція як спікера та чим вона відрізняється від роботи прес-секретаря.

В рамках ознайомчої бесіди Інна Німас розповіла студентам про те, якої спеціалізації справи розглядаються судом, хто є сторонами по справі, як ведеться фіксація судового процесу; про те, як проходить розгляд цивільних чи кримінальних справ та чим вони відрізняються один від одного; та про те, які справи розглядаються одним суддею, колегією суддів чи судом присяжних.  Адже їм, як майбутнім журналістам,  дуже необхідно знати ці невеликі, але дуже важливі, нюанси висвітлення судового процесу.

Для того, щоб яскравіше зрозуміти, що таке розгляд резонансних справ, студентам презентували невелике відео, в якому висвітлювались найгучніші справи, які слухались в Приморському районному суді м. Одеси: коли біля приміщення суду палили шини а суддю з секретарем більше п’яти годин блокували в залі судового засідання. Побачене дуже вразило студентів, та перше питання яке було запитане – це про те, як працівники суду справляються с таким емоційним тиском на себе.

Приморський районний суд м. Одеси завжди радий приймати в своїх стінах студентів, які щиро та старанно цікавляться роботою суду, та сподіваємось, що з цих студентів вийдуть неперевершені журналісти, які будуть точно та правильно висвітлювати судовий процес.

За повідомленням прес-служби 

Приморського районного суду м. Одеси