flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд спростовує інформацію, поширену інтернет виданням "Одеса онлайн"

26 липня 2019, 14:10

До уваги громадськості та представників ЗМІ!

Звертаємо Вашу увагу на те, що після судового засідання, яке відбулось вчора 25 липня 2019 року по справі «одеських підривників», яких підозрюють у створені терористичної групи, деякі інтернет видання поширили недостовірну інформацію, яка стосується розгляду кримінальної справи.

Так на сайті інтернет видання «Одеса онлайн» було зазначено: «Отметим, в деле до сих пор не приступили к изучению доказательств из-за постоянной смены коллегии судей.»  та «Членов группы задержали еще 1 апреля 2015 года, но рассмотрение дела серьезно затянулось — в нем сменилось несколько судебных коллегий»

Щоб запобігти розповсюдженню цієї недостовірної інформацію Приморський районний суд м. Одеси наголошує на тому, що  коли справа призначалась до розгляду, вона могла б бути заслухана у тому колегіальному складі, які були присутні, однак розгляд справи неодноразово був штучно зірваний стороною захисту обвинувачуваних. Це було доведено до журналістів, які були присутні на судовому засіданні головуючим по справі. Однак, незважаючи на це,  публікації знову носять принижуючий характер суду по розгляді справи.

Варто зазначити, що за період розгляду справи, а саме з вересня 2015 року судові засідання були зірвані 27 раз через неявку захисників обвинувачуваних, 1 раз через неявку прокурора, 8 разів через неявну потерпілого та 1 раз через те, що на судове засідання не були доставлені обвинувачувані.

Прес-служба, вкотре, звертається до представників ЗМІ з вимогою використовувати у підготовці публікацій лише перевірену інформацію, та не поширювати суб’єктивні недостовірні факти. 

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси