flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації

26 липня 2019, 14:18

До уваги громадськості та представників ЗМІ! 

Звертаємо Вашу увагу на те, що в декількох інтернет виданнях, таких як «Антикор – национальный антикорупционный канал» та «POLITEKA» у публікаціях під назвою «Скандальный одесский бизнесмен Руслан Тарпан решил сбежать от уголовной ответственности и купить суд»  та у публікації інтернет видання «Odessa.news» під назвою «Корупціонер та хабарник Приморського суду м. Одеси – суддя Куцаров В.І.» була оприлюднена інформація про діяльність Приморського районного суду м. Одеси та його суддів, що містить недостовірні факти.

Так, безіменні автори публікацій звинуватили Голову суду та суддів, вчасності відкомандированого до суду суддю Куцарова В.І., у вчиненні низки корупційних злочинів, втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу, навмисному порушені норм законодавства під час розгляду окремих справ.

Вказані звинувачення ні на чому не ґрунтуються та не відповідають дійсності. Будь-яких достовірних фактичних даних в публікаціях не наведено. Автори публікацій не надали жодних доказів, а інформація суперечить сама собі.  

В своєї діяльності представники засобів масової інформації повинні керуватися, передусім, положеннями Конституції України, суворо дотримуватися норм чинного законодавства та кодексом журналістської етики, який свідчить, що факти, судження та припущення мають бути чітко відокремлені одне від одного. Неприпустимим є розповсюдження інформації, що містить упередженість чи необґрунтовані звинувачення.

Прецеденти неприхованого тиску на суддів набирають масовий та системний характер, що виразилися у відвертому публічному знущанні над судовою владою та законами України.

Такі публікації гостро негативно впливають на сприйняття та авторитет судової влади в суспільстві та призводять до викривлення професійної діяльності суддів, оскільки не містять доказів, є «голослівними» та ні на чому не ґрунтуються.

Прес-служба  вкотре звертається до представників ЗМІ з вимогою використовувати у підготовці публікацій лише перевірену інформацію, та не поширювати суб’єктивні необґрунтовані факти.  

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси