flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з школярами

13 грудня 2013, 15:31

11 грудня 2013 року - на виконання Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 «Про всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013року № 611-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2013 році Всеукраїнського тижня права» та з метою правової освіти учнівської молоді, формування правової культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Одеси, консультантами Приморського районного суду м. Одеси – Ханларовою О.Й. та Бобуйок О.А., в Одеській загальноосвітній школі №46 І-ІІІ ступенів з професійним навчанням, було проведено лекцію з учнями 11-А класу  на тему « 10 грудня – Міжнародний день прав людини».

 

Учнів було ознайомлено з правами, які закріплені в Загальній Декларації прав людини, прийнятій резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй 10 грудня 1948 року та з основним законом нашої держави – Конституцію України, яка увібрала фундаментальні положення Декларації, зокрема, щодо верховенства прав людини, рівності і непорушності її прав, права людини на свободу і особисту недоторканість, на достатній рівень життя тощо.

Такош школярів було ознайомлено про структуру судової системи України, застосування, дотримання нормативно-правових актів, основні засади демократичної держави.

Школярі активно вели дискусію з працівниками апарату суду, ставили багато цікавих питань, на які отримали змістовні та повні відповіді.

Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу.